skip to Main Content
info@pietoudolfcollection.com

Piet Oudolf tuinarchitect

Piet Oudolf woont en werkt sinds 1982 in Hummelo (Gelderland) en is een bekende en internationaal geroemde Nederlandse tuinarchitect. Vooral in Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Zweden heeft hij een grote en aanzienlijke reputatie.

Zo heeft hij in New York meegewerkt aan het ontwerp voor de beplanting van het High Line Park. Een oude bovengrondse spoorlijn die is omgetoverd in een geweldig stadspark. Ook heeft hij meegewerkt aan het beplantingsplan voor de Gardens of Remembrance in New York (The Battery). Tuinen die herinneren aan de mensen die omkwamen tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Gelukkig leren we in ons eigen land Piet Oudolf ook steeds beter kennen. Zo kunnen we in Nederland genieten van de prachtig ontworpen tuin, de Vlinderhof, in het Maximapark in Utrecht.

Groepen van verschillende planten, kunst en de vier seizoenen zijn de belangrijkste inspiratiebronnen van Piet Oudolf. De “Natural Garden’ ofwel de natuurlijke tuin is zijn ‘handelsmerk’. De natuur bloeit het hele jaar door en dat is in de door Piet Oudolf ontworpen tuinen altijd terug te vinden. Een tuin moet vier seizoenen de moeite waard zijn. De combinatie van vaste planten en grassen zijn zo op elkaar afgestemd dat ze zorgen voor een kleurenpracht van vroeg in het voorjaar tot ver in de herfst. Maar ook in de winter zijn de planten en grassen adembenemend.

Naast het ontwerpen van beplatingsschema’s zijn er in samenwerking met collega’s ook een aantal boeken verschenen. Daarnaast is de privétuin van Piet Oudolf in Hummelo is te bewonderen. Voor meer informatie over Piet Oudolf: www.oudolf.com

Ontdek nu nieuw tuinplezier met de Piet Oudolf Collection

Back To Top