skip to Main Content
info@pietoudolfcollection.com

Bestellingen

Vaste planten zijn een natuurproduct en seizoensgebonden en kunnen daarom niet het hele jaar rond worden aangeboden. De collecties zijn seizoensgebonden. De eerste collecties zijn vanaf april leverbaar, zodat elke collectie op tijd voor de plantperiode besteld kan worden. Bij elke collectie staat in welke periode ze leverbaar zijn. Na het plaatsen van je bestelling laten wij je weten wanneer je planten worden geleverd. Je ontvangt een orderbevestiging met een ordernummer.

Ja. Het is mogelijk om een collectie te versturen naar een ander afleveradres.
Geef dit duidelijk aan bij je bestelling/opdracht (je kunt een ander afleveradres aanmaken) en wij zorgen dat het pakketje wordt bezorgd op het adres van je keuze.

Wij versturen de bestellingen op werkdagen, waarbij rekening gehouden wordt met het weekend. Bezorging op zaterdag is helaas niet mogelijk. Uw Pakket is te volgen met het Track en Tracé nummer, dat u via de email heeft ontvangen.

Het is mogelijk een bestelling vanuit Nederland naar België of naar Engeland te versturen.

Nee, dat kan helaas niet. De dag nadat je bestelling is afgerond, staat je order al klaar (mits het om voorraadartikelen gaat). Alle planten worden vers geleverd vanaf de diverse kwekerijen. Zo kunnen hoogwaardige kwaliteit hoogwaardige leveren.

Alle op de website vermelde artikelprijzen zijn inclusief BTW. In je bestelbevestiging per email staat de BTW specificatie.

Klachtenafhandeling: vermeld altijd je ordernummer. Indien je onverhoopt toch een klacht hebt kun je deze melden via ons emailadres: service@pietoudolfcollection.com. Je krijgt van ons dan altijd een ontvangstbevestiging en wij gaan samen met jou op zoek naar een passende oplossing.

Bij aankoop van producten (anders dan planten) heb je een bedenktijd van 14 dagen. Dat wil zeggen dat je zonder opgave van redenen de koopovereenkomst kunt ontbinden. Dit heet het herroepingsrecht. Dit gaat in op de dag na ontvangst van je bestelde producten. Tijdens deze termijn zul je wel zorgvuldig met het product en de verpakking moeten omgaan. Je zult het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen bepalen of u het wilt behouden. Als je van het herroepingsrecht gebruik wilt maken, wordt van je verwacht dat het product met alle toebehoren en indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking aan ons wordt geretourneerd. De kosten voor terugzending van het product komen voor jouw rekening.

Het aankoopbedrag, exclusief de eventuele bezorgkosten van onze initiële verzending, wordt vervolgens binnen 30 dagen, nadat je aangeeft de bestelling te hebben verstuurd, aan je terugbetaald.

Wij betrekken alle vaste planten en grassen rechtstreeks bij de kweker, zodat wij de beste kwaliteit kunnen garanderen. Mocht het gebeuren dat jouw aankoop toch uitverkocht blijkt te zijn, dan nemen wij contact met je op om een passende /alternatieve oplossing te vinden.

Op de website geven wij tijdig aan wanneer een product uitverkocht is.

Mocht de plant die je zoekt niet in het huidige assortiment staan, dan kunnen wij deze (tijdelijk) nog niet leveren. De Piet Oudolf Collection zijn collecties van op elkaar afgestemde planten en grassen. Vandaar dat Piet Oudolf Collection uitsluitend in die samenstelling (en dus niet als losse planten) kan leveren.

De collecties bloeien verspreid en worden ook verspreid aangeboden. Je kunt prima meerdere collecties voor je tuin bestellen. Je borders zullen op die manier een zeer sfeervolle beplanting krijgen. Jouw tuin zal je vreugde schenken van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Zelfs in de winter zal jouw tuin nog adembenemend zijn wanneer de vorst op de zaaddozen zit.

Klantgegevens

Het kan zijn dat je het wachtwoord of de gebruikersnaam verkeerd hebt gespeld of dat Caps Lock op het toetsenbord aan staat. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met uw inloggegevens. U kunt hier uw wachtwoord terug vinden. Kun je toch niet inloggen, neem dan vooral contactmet ons op via e-mail of telefonisch

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen en die gebruiken met inloggen. Het is wel raadzaam dat je, na het inloggen met het toegestuurde wachtwoord, je wachtwoord verandert.

Je gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld. We zullen je gegevens slecht verstrekken aan derden als dat een noodzakelijk onderdeel van het proces (o.a. distributie).

Indien je geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen kun je dit zelf snel en eenvoudig aanpassen. Onderaan elke nieuwsbrief vind je de link om je af te melden voor onze nieuwsbrief.

Vaste Plantencollectie

Wij sturen de vaste plantencollectie op het meest geschikte moment van planten. De belangrijkste stelregel is dat je ze feitelijk vrijwel direct na ontvangst kunt planten zodat er geen kwaliteitsverlies optreed. De Piet Oudolf Collection vaste planten worden afgeleverd in 3 blister in potten (P9: is een vierkante pot van 9x9cm, met een inhoud van 0,5 liter) met potgrond. Het is belangrijk om de geleverde planten direct te planten en water te geven, zodat de planten zo snel mogelijk kunnen gaan groeien en wortels vormen. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om de planten direct te planten, dan kun je het beste direct bij aflevering de planten uit de blisters halen en water geven, voor het behoud van kwaliteit van de planten.

De voorkeur gaat uit om direct na ontvangst de planten even te dompelen in water zodat de kluit goed nat is en vervolgens volgens het beplantingsschema de planten te planten of je eigen fantasie gebruiken. Je ontvangt van ons een insteekkaart waarin je de plantenlabels kunt bewaren zodat je kunt zien wat waar staat en hoe de plant precies heet. Deze insteekkaart kunt je ophangen, bijvoorbeeld in de schuur. De collecties zijn ook uitstekend geschikt om in grote potten te zetten, prachtig voor op je balkon of patio.

  • Maak het plant-gat gemiddeld 1 tot 2 keer zo groot als de kluitbreedte. Bij een P9 pot is dat ongeveer een plantgat van 14 cm.
  • Voeg wat mest toe en vermeng dit met de grond.Schep de grond in het plant-gat goed los.
  • Plant een vaste plant/gras nooit dieper dan de opkweekdiepte. Zorg dat de bladeren boven de grond blijven. Haal containers voorzichtig van de kluit, zonder de wortels te beschadigen!
  • Maak de bodem van het plant-gat iets bolvormig en giet er water in. Plaats de plant in het midden van het plant-gat op de ‘verhoging’.
  • Strooi een paar scheppen goede grond op de wortels en giet vervolgens water in het plant-gat met een royale hoeveelheid water.
  • Druk de grond rondom stevig aan, zodat er een kuil ontstaat.
  • Planten die opgekweekt zijn in containers of kunststof potten kun je het hele jaar door planten, behalve als het vriest.

De meeste soorten kunnen uitstekend in( grote) potten worden geplant. Let vooral goed op dat de pot goed kan draineren (bijvoorbeeld door een gat in de bodem). De potten moeten echter wel worden beschermd tegen de vorst. Je kunt dan bijvoorbeeld stro of noppenfolie om de pot doen of je zet de potten binnen in de schuur en na de vorstperiode zet je ze weer buiten.
In de Piet Oudolf Collection vind je veel soorten die geschikt zijn om op potten te planten.

Elke tuin moet zo nu en dan worden bemest om de planten voldoende voedingsstoffen te geven voor een optimale groei en bloei! Organische mest is samengesteld uit natuurlijke grondstoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong. Deze mest stimuleert het bodemleven en bevat zeer veel verschillende voedingsstoffen.

Meststoffen moeten vrij komen op het moment dat de planten groeien. Organische mest kan het best gegeven worden in de winter of het vroege voorjaar. De voedingsstoffen komen dan vrij tegen de tijd dat de planten gaan groeien. De organische meststof kan licht ingewerkt worden of (vermengd met compost) als mulchlaag toegepast. Alle bemesting moet ongeveer half augustus gestopt worden, de planten hoeven dan niet meer te groeien maar maken zich klaar voor de winter.

Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt veel doen om ziekten bij jouw planten te voorkomen. Planten die het naar hun zin hebben, worden niet snel ziek. Niet ieder luisje hoeft te worden bestreden. In een gezonde tuin zijn altijd allerlei insecten in de weer. En dat hoort zo. Ze houden elkaar in toom en doen weinig kwaad. Het wordt pas vervelend als er van een enkele soort plotseling veel te veel aanwezig zijn. Als er dan massaal schade aan de planten ontstaat kun je beter wel maatregelen nemen met biologische bestrijdingsmiddelen. Maar overdrijf nooit. In veel gevallen herstelt de natuur het evenwicht vanzelf.

Lieveheersbeestjes eten bladluizen. Hetzelfde geldt voor oorwormen. Wist je trouwens dat egels ook grote hoeveelheden insecten verorberen? Mezen ( o.a. kool- en pimpelmezen) eten o.a. rupsen. En niet zo’n klein beetje! Zeker als ze een nest met jongen hebben verdwijnen er honderden in de hongerige keeltjes. Mezen-nestkastjes helpen je aan een dergelijk nest, zeker als je veel verschillende planten in je tuin hebt.

Alle bloemen zijn voedingsbronnen voor insecten. De bijen en vlinder zijn daarvan wellicht het belangrijkste voorbeeld. Zoemend van bloem tot bloem zorgen bijen voor de bestuiving van planten. Een aantal planten is voor bijen extra aantrekkelijk. Neem bijvoorbeeld de bekende Zonnehoed ( Echinacea) en Koninginnenkruid (Eupatorium) . Twee planten die maandenlang bloeien en druk bezocht worden. Bijna alle planten in de Piet Oudolf Collection leveren veel voeding voor bijen, in de vorm van nectar. Het zijn bijna allemaal planten met talrijke bloemen, die bovendien langdurig bloeien. Je tuin zal er dus extra fleurig bijstaan.

Giet direct na het planten wat water in het plant-gat. Let hierbij goed op de weersomstandigheden, is het erg droog dan moet je regelmatig water geven.

Het spreekt voorzich dat als het erg vochtig weer is dit minder regelmatig hoeft .

Bescherming van vaste planten in de winter. Winterharde planten. De meeste vaste planten en heesters zijn zelfs tegen strenge winters bestand. We noemen ze dan ook winterhard. Zelfs al sterft het blad en zal het verdwijnen, de wortels onder de grond zijn springlevend. In de koudere maanden kennen ze een rustperiode, waarin de plant zich op het komende voorjaar voorbereid. In het voorjaar zult u de eerste groene bladpunten alweer boven de grond zien verschijnen!

In het najaar kun je de planten in de border het best met rust laten. De dorre stengels beschermen de plant niet alleen tegen de kou, maar zien er met rijp schitterend uit. Snoei winterharde planten niet te diep terug voor de winter. Anders kunnen ze behoorlijk verzwakken. Laat ook het afgevallen blad rondom de planten liggen. Deze laag beschermt de wortels tegen strenge vorst. Ga ook niet te lang door met bemesten. Anders blijven de planten doorgroeien en kunnen ze niet gaan rusten voor de winter (afrijpen).

Dit is zeker geen probleem. De sneeuw isoleert juist tegen de vorst en zal je planten daarom uitstekend beschermen.

Al onze planten leveren wij rechtstreeks van gespecialiseerde kwekers. Alleen op deze manier ben je zeker van verse, gezonde planten. Om onze kwaliteit te onderstrepen leveren wij elke tuinplant met groeigarantie. Mocht de plant binnen 2 maanden na aanplant geen leven meer vertonen, vertel het ons. LET OP: Ook planten hebben honger en dorst, vergeet dus niet om genoeg water te geven!

Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een goed plan te maken voor de beplanting. Het beplantingsschema van de Piet Oudolf Collection helpt je daarbij. Uiteraard mag je ook je eigen plan gebruiken.

Piet Oudolf legt nadruk op structuur, licht en beweging. Individuele planten worden gebruikt als harmonieuze elementen in weelderige en sfeervolle beplantingen en dat is anders dan in de traditionele op kleur geschikte border.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Piet_Oudolf
http://oudolf.com/

Helaas gaat dat niet, Piet Oudolf heeft meer aanvragen uit binnen en buitenland dan hij ooit nog kan waarmaken. Piet Oudolf heeft echter landschap designers die hij je graag aanraadt, zij volgen zijn stijl.

Doorklik naar adressen zijn

Hans van Horssen, Tuinontwerp & Plantservice
Hans heeft zich gespecialiseerd in de dynamische plantstijl ‘Dutch Wave’. Een plantstijl die alle seizoenen duidelijk in beeld brengt!

Ontdek nu nieuw tuinplezier met de Piet Oudolf Collection

Back To Top